Back to top

La CUP s'ofereix a ERC per fer fora Pellicer de l'alcaldia

La CUP vol que Noemí Llauradó sigui alcaldessa i està disposada a negociar un govern d'esquerres a la ciutat amb ERC i el PSC. Els independentistes no tanquen cap porta, però també alerten que no aniran amb el lliri a la mà i que esperen un diàleg fluid per reconduir les polítiques socials a la ciutat.
Marta Llorens

Les peces del tauler de joc es comencen a moure al Mercadal i la CUP ha mogut la seva reina. Marta Llorens ha posat els tres regidors independentistes a disposició de Noemí Llauradó. Assegura que no vol pactar amb Carles Pellicer ni amb ARA Reus, però que vol formar part de l'alternativa. Com i de quina manera ho ha d'escollir Esquerra Republicana de Catalunya.

Si Noemí Llauradó vol ser alcaldessa que plantegi l'alternativa

Llorens assegura que "és ERC qui s'ha d'asseure amb les forces aliades per trobar una alternativa" i afegeix que "nosaltres oferim la mà, però no tenim la força d'ERC. És a ells qui els toca liderar el projecte i ser valents, i si Noemí Llauradó vol ser alcaldessa que plantegi l'alternativa i que es mantingui forta". La candidata republicana va assegurar la nit electoral que volia ser la propera alcaldessa de Reus. 

Sense problemes amb el PSC

La CUP es va reunir ahir en assemblea i aquest dimecres a primera hora del matí n'han exposat el resultat. Marta Llorens assegura que estan disposats a pactar el nomenament de la republicana Noemí Llauradó com alcaldessa i per fer-ho, són conscients que l'altre aliat necessari és el PSC. El partit d'Andreu Martín va sumar sis regidors, i és la clau de volta de l'hipotètic govern d'esquerres que planteja la CUP. Marta Llorens assegura que ho facilitaran entrant en aquest possible govern, amb ERC i el PSC, i fins i tot quedant-ne fora. No descarten cap possibilitat.

Suport a ERC des de l'oposició, una opció

Marta Llorens assegura que "és una possibilitat, però sempre que veiem que existeix un lideratge i una voluntat ferma (per part de Llauradó) de fugir de ser la crossa de Pellicer". 

Per una majoria social

El que no volen els cupaires és que Pellicer revalidi l'alcaldia. Consideren que les polítiques socials a la ciutat han anat de capa caiguda per culpa del govern del PDeCAT. I per això volen un canvi de govern radical. Diu Llorens que no està d'acord "amb una majoria independentista fugint de la clau social" i insisteix que ha de ser ERC "qui doni una alternativa a la ciutat". 

Notícies relacionades