Back to top

La defensa nega l'existència del tuit que amenaçaria el jutge Llarena

La fiscalia acusa la tuitaire de delicte d'amenaces i injúries greus i demana un any i mig de presó i una multa de 2.100 euros. La defensa, d'altra banda, manté que les proves no són suficients i que el tuit no existeix.
la defensa manté que el tuit no existeix

Aquest matí s'ha celebrat el judici contra la veïna de Reus que hauria amenaçat el jutge Llarena a través de Twitter. La Fiscalia Superior de Catalunya va denunciar la tuitaire per haver publicat un suposat missatge insultant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena i revelant el lloc de residència i de treball de la seva dona. La defensa demana l'absolució i manté que el tuit de l'acusació no existeix. "Nosaltres neguem l'autoria d'aquest tuit. Tot es fonamenta en captures de pantalla, i sabem que la seva força provatòria és reduïda i relativa. Pel que fa al fons de les expressions del tuit, creiem que no tindrien un abast penal", explica l'advocat de l'acusada, Lluís Gibert.

Al judici s'han mantingut les acusacions d'amenaces o coaccions per injúries greus, uns delictes que no es poden imputar amb aquestes proves segons la defensa. Les dues parts s'han mantingut fermes i no han intentat arribar a cap tipus d'acord. "No hem entrat en sol·licitar pactes perquè entenem que hauríem d'aconseguir l'absolució", afegeix Gibert.

Com és habitual, a les portes del jutjat s'hi ha concentrat des de les 9 del matí una trentena de persones per donar suport a l'acusada. Els Mossos d'Esquadra van detenir la tuitaire el passat 28 de març i ella es va acollir al seu dret de no declarar. A hores d'ara s'espera que la jutgessa dicti la sentència, un procés que pot durar entre un mes i un mes i mig. En funció de la condemna, es recorrerà a l'audiència provincial.