Back to top

La demarcació de Tarragona dona suport al moviment #VullCorredor

El moviment #VullCorredor fa parada a Reus per tal de reclamar la doble plataforma d'ample internacional i l'alta velocitat real per a tot el traçat del Corredor del Mediterrani. Així doncs, aquest divendres i dissabte, 7 i 8 de setembre, un autobús itinerant en forma d'exposició s'ubicarà a la plaça de la Llibertat per tal d'informar els ciutadans de Reus sobre els beneficis que comporta la construcció d'aquesta infraestructura.
La demarcació de Tarragona dona suport al moviment #VullCorredor

La plaça de la Llibertat de Reus s'ha vestit de blau per acollir el moviment #VullCorredor. Una campanya impulsada per l'Associació valenciana d'empresaris i societat civil que té com a objectiu final que l'any 2025 tot el traçat de la infraestructura ferroviària del Corredor del Mediterrani tingui l'ample internacional per tal de connectar el sud d'Andalusia amb Europa.

"A part dels viatgers, el tema de les mercaderies per a les nostres capacitats industrials i econòmiques ens facilitaria aquesta connexió amb Europa i aquesta interrelació", assegura Josep Masdeu, vicepresident segon de la Diputació de Tarragona.

Pel que fa al tram que afecta la demarcació de Tarragona, el moviment considera fonamental l'eliminació del coll d'ampolla de via única. I és que segons asseguren, això comportaria una reducció de mitja hora del temps de viatge entre Castelló i Barcelona. Per aquest motiu, han volgut portar el moviment a la ciutadania i explicar els beneficis que comportaria la construcció d'aquesta infraestructura.

"La ciutadania també s'ha de responsabilitzar pel que fa a la petició d'allò que necessita. Això és molt habitual en societats anglosaxones, on participen no només votant cada 4 anys, sinó també dient el que pensen i que es porti a terme", comenta el secretari general d'AVE, Diego Lorente.

A més, i durant tota l'estada de l'autobús itinerant a la ciutat, els visitants podran signar el seu suport al projecte. Tanmateix, i en col·laboració amb el Gaudí Centre, també s'han preparat tallers per als més petits. Després de Reus, el moviment #VullCorredor, que ja compta amb gairebé 77.000 signatures de suport, farà parada a Martorell i acabarà el seu trajecte a Barcelona amb un gran acte empresarial el pròxim 27 de setembre.

Paraules clau: