Back to top

La diferència salarial dels policies locals es redueix a la meitat a Mont-roig

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat l'adequació salarial de la policia local. Els agents cobraven fins a un 12% menys respecte altres municipis del territori segons els seus responsables.
La diferència salarial dels policies locals es redueix a la meitat a Mont-roig del Camp

En la sessió plenària d'aquest mes de març els regidors del consistori mont-rogencs han aprovat l'amortització de dues places de la policia local per tal d'adequar els sous d'aquests agents, sense incrementar la massa salarial i, per tant, sense que  costi diners a les arques municipals. Segons l'edil de Seguretat Ciutadana, Juan Gallardo, la diferència salarial amb altres cossos del territori es xifrava al voltant del 12%. Ara, la diferència s'ha reduït a la meitat.

L'objectiu d'aquesta mesura és frenar el degoteig constant de pèrdua - una mitjana de dos agents anuals- i, millorar les condicions laborals derivades de la perillositat pel nivell quatre d'alerta terrorista.

"Els nostres agents per exemple van equipats amb armilles anti-bales i això causa unes molèsties importants, tot això sumat a l'alerta terrorista ha comportat que sigui adient considerar aquesta retribució singular i excepcional". 

Segons explica el responsable l'adequació salarial s'ha pogut realitzar perquè el municipi té aprovada la Relació de Llocs de Treball. Actualment, la plantilla està formada per gairebé 30 agents.