Back to top

La digitalització d'empreses, a marxes forçades

Moltes empreses del territori encara no assoleixen el nivell suficient de digitalització per poder seguir amb l'activitat econòmica en temps de confinament.
Digitalització d'empreses

La situació actual ha provocat que un gran nombre d'empreses hagin d'optar pel teletreball o per contra, frenar totalment la seva activitat econòmica. Això depèn del nivell de digitalització que tinguin cadascuna d'elles.

De fet, tal com explica l'empresa de sistemes TIC, Essi Projects, el Camp de Tarragona té un clúster tecnològic molt potent i se situa per sobre de la mitjana a Catalunya en Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Escàs nivell de transformació digital

Moltes empreses del territori no compten amb un bon nivell de transformació digital. Per tant, en temps de confinament s'han vist obligades a iniciar un procés de digitalització amb l'objectiu de sobreviure i arribar de noves maneres als seus clients. El director d'Essi Projects, David Mardones, explica que un error important que cometen aquest tipus d'empreses és la intenció d'esperar que tot torni a la normalitat per poder seguir amb la seva activitat econòmica.

Reus Mobilitat, un exemple de digitalització a temps

El teletreball s'ha convertit en una eina clau per poder seguir amb l'activitat econòmica. Segons els experts amb la digitalització d'empreses, el teletreball ha arribat per quedar-s'hi i esdevindrà un component molt important de cara al futur. Reus Mobilitat, en canvi, s'ha hagut d'adaptar a la nova situació tot i que des de fa anys ja compta amb una direcció tecnològica innovadora preparada pels reptes de futur.

Reus Mobilitat i Serveis

Un abans i un després

És evident que la COVID-19 ha suposat un abans i un després pel que fa a la digitalització d'empreses, algunes molt ben preparades des d'un principi i d'altres que s'han hagut de posar les piles a l'últim moment.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades