Back to top

La Diputació aprova les bases per acollir-se al PAM

El Pla d'Acció Municipal del mandat, 2020 - 2023, compta amb un pressupost de 85 milions d'euros i s'aprova amb la finalitat de nodrir de liquiditat els municipis per afrontar la crisi de la COVID-19. Per aquest any s'han disposat 21 milions d'euros.
Ple Diputació

El Pla d'Acció Municipal és una eina d'inversió per a bona part dels municipis de la demarcació de Tarragona. La Diputació fa anys que destina una part del pressupost a injectar diners als petits consistoris per tal de donar sortida a les necessitats més importants de cada un dels Ajuntaments. 

El PAM per al període 2020-2023, dotat amb 85 milions d'euros, s'ha aprovat aquest divendres en el primer ple telemàtic de la Diputació de Tarragona. Un ple que també ha servit per posar al dia la institució després de la frenada burocràtica que ha representat la pandèmia. De fet, el ple ha estat constantment una consecució d'aprovacions de temes econòmics i logístics. El primer de tot, ha estat el PAM. 

21 milions aquest 2020

Concretament s'han aprovat les bases per adherir-se a la dotació econòmica i també la convocatòria. Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona, assegura que "durant aquest 2020 es podien demanar fins a 10 milions d'euros i en aquest plenari també sumem a la dotació 11 milions més". Les propostes es podran presentar fins al 30 de juny per demanar les ajudes per aquest any i també la planificació per a tot el mandat.  

De fet, el Pla d'Acció Municipal ha rebut l'aplaudiment en dues ocasions del diputat de la Diputació Rubén Viñuales, de Ciutadans, que ha assegurat que l'eina ha de permetre als municipis tirar endavant i que la Diputació treballa per donar solució al territori. Llauradó assegura que la Diputació és al costat dels municipis. 

El PAM 2020-2023

El PAM per aquest mandat està dotat de 5 milions d'euros més respecte del quadrienni anterior, si bé aquesta no és l'única novetat del proper PAM: també inclou un canvi en el criteri de distribució dels imports als municipis, i una nova planificació temporal, per tal que els ajuntaments puguin planificar estratègicament les seves inversions segons les necessitats de les respectives poblacions.

En concret, el PAM ja no contempla una planificació anual sinó quadriennal, una nova temporalitat gràcies a la qual els municipis podran dissenyar millor l'estratègia de les seves actuacions durant el mandat. Aquesta planificació, però, podrà adaptar-se anualment.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades