Back to top

La Diputació destinarà 10 milions d'euros més al pla de xoc COVID

El ple de l'ens supramunicipal ha donat llum verda a noves inversions, la majoria vehiculades a través dels ajuntaments, en els àmbits de la salut pública, l'ocupació, l'emprenedoria, el turisme, l'educació, la cultura o l'acció social.
Ple de la Diputació

Un mes després d'haver aprovat inversions per valor de 16,2 milions d'euros per contribuir a pal·liar els efectes de la Covid-19 i reactivar l'economia de la demarcació, el ple ordinari de la Diputació de Tarragona, celebrat aquest divendres, ha donat llum verda a noves inversions amb el mateix objectiu.

Es tracta de 10,4 milions més, provinents de romanents de tresoreria i que es destinaran a l'àmbit de la salut pública, l'ocupació i l'emprenedoria, el turisme, l'educació, la cultura o l’acció social. La majoria d'aquestes inversions es destinen als ajuntaments, que vehicularan les diferents inversions als respectius municipis a través de diverses línies d'ajuts de caràcter extraordinari.

Inversions diputació

Del conjunt d'aquest import, 8 milions d'euros es destinen als ajuntaments, per a diferents àmbits i de la següent manera3 milions per a ocupació i emprenedoria (per a plans d'ocupació o activitats de foment del comerç de proximitat, entre altres accions); 2 milions per a accions de caire educatiu, cultural o esportiu, i 3 milions més per a despeses extraordinàries en matèria de salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció, via pública segura, entre d'altres).

D'altra banda, s'inverteix 1 milió d'euros per reforçar línies d'ajuts ja convocades en matèria de turisme i per promoure les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada com a destinacions segures. I així mateix, es destina també un altre milió a ajut social, mitjançant dues vies: 500.000 euros d'ajut directe per a aquelles entitats que ja tenen conveni amb la Diputació i amb un abast territorial ampli (Banc dels Aliments, Càritas i Creu Roja) i 500.000 més en línia de concurrència per a entitats de caire social.

Així mateix, la modificació de crèdit aprovada aquest divendres inclou els 400.000 euros destinats a l'adquisició conjunta d'equips de protecció individual per als ens locals, coordinada per la Diputació de Tarragona i que va permetre un estalvi de temps i de recursos a un centenar d’ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals de la demarcació.

Tarragona: zona verda turística

D'altra banda, en la sessió s'ha aprovat el preu públic per l'assistència en treballs de desinfecció viària de les zones estratègiques municipals per evitar el contagi de la Covid-10. Així mateix, s'ha aprovat la moció presentada pel grup del PSC "Per un turisme segur i sostenible", per demanar que la demarcació de Tarragona formi part de la Xarxa certificada de zones verdes de la Unió Europea.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades