Back to top

La Diputació de Tarragona enceta una col·lecció de llibres de lectura fàcil

Dues professionals del Col•legi Públic d'Educació Especial Alba de Reus han iniciat un projecte d'adaptació de llibres als criteris de lectura fàcil. La primera publicació ha estat 'Animalades' de l'escriptora Judit Robert. La iniciativa està promoguda per l'Associació de Lectura Fàcil i la Diputació de Tarragona amb el propòsit d'apropar la lectura a tots els col•lectius que presentin dificultats.
Adaptació del llibre 'Animalades'

'Animalades', així es diu el primer llibre adaptat a lectura fàcil que les professionals Susanna Giner i Teresa Mateu han realitzat. Amb l'edició d'aquest primer llibre, la Diputació de Tarragona enceta la creació d'una nova col·lecció de publicacions destinada a un públic amb dificultats per a la lectura.

"Les pàgines han de tenir uns espaiats, les frases no han d'estar formatejades, han d'haver-hi imatges que ajudin a la comprensió del text i s'ha d'evitar el vocabulari complex. Si hi ha una paraula difícil d'entendre, ha d'haver-hi una acotació on expliqui el concepte d'aquella frase", explica una de les dues professionals que han creat l'adaptació, la Teresa Mateu.

L'adaptació s'ha fet amb imatges descriptives, a càrrec de Manel Huguet Mendizábal i un seguit de característiques que el diferencien del model de llibres estàndars.

Aquest llibre, adaptació de l'obra de Judit Robert, és el primer d'una sèrie de publicacions que la Diputació ha encarregat a les dues professionals.

"Quan vam presentar a la Diputació de Tarragona la idea de fer llibres adaptats a la lectura fàcil, ens van demanar que la col·lecció no fos solament d'un llibre sinó que l'ampliéssim amb un mínim de sis publicacions", comenta l'altra professional del CPEE Alba de Reus, Susanna Giner.

A la nostra societat, un 30% de la població pateix aquesta problemàtica per diversos motius. Per això, volen expandir el concepte de lectura fàcil que té origen als països nòrdics i que, localment, a Reus, no té massa visibilitat.

L'adaptació del llibre 'Animalades' ja es pot adquirir en algunes llibreries de la ciutat. Expandir-se i normalitzar la lectura fàcil és el propòsit principal del projecte.

Paraules clau: