Back to top

La DO Montsant celebra el seu 20è aniversari

Per celebrar aquests 20 anys, la DO Montsant prepara una campanya audiovisual especial i una sèrie de tastos per apropar els seus vins a la població

La Denominació d’Origen Montsant compleix 20 anys. El 5 de novembre de 2001 es publicava al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el reglament de la seva creació amb 28 cellers adscrits, la meitat dels que conformen avui en dia la DO Montsant (60). En aquests 20 anys, la DO Montsant ha vist créixer el seu patrimoni vitivinícola amb l’esforç col·lectiu de viticultors, viticultores i cellers, sempre mantenint-se fidels a la seva filosofia i manera de fer, i amb l’excel·lència com a bandera.

Al llarg d’aquestes dues dècades, la DO Montsant ha aconseguit ser un referent en el panorama vitivinícola, tant nacional com internacional. Així, actualment és possible trobar els seus vins a taules de més de 40 països, i les xifres no deixen de créixer. Com tampoc deixen de créixer els esforços que la DO posa en pro de l’autoconeixement. Els estudis de zonificació, l’aposta per les seves varietats històriques (garnatxes i carinyenes) així com per la sostenibilitat han estat claus al llarg dels darrers anys, convertint-se en un segell més de la seva identitat.

Campanya audiovisual

Dins de les diferents accions que es portaran a terme per commemorar aquest 20è aniversari hi ha la realització d’una sèrie de vídeos amb la col·laboració de diferents persones que tenen o han tingut un pes específic en la DO. Vídeos que serviran per analitzar la història de la DO Montsant i els canvis que hi ha hagut al llarg d’aquests anys, tant pel que fa a la viticultura, com als cellers o els vins, entre altres temes.

El primer d’aquests vídeos s’estrenarà pròximament i comptarà amb la participació de Jaume Domènech, primer president de la DO Montsant; René Barbier, propietari del celler Spectacle Vins; Francesc Blanch, president del Celler de Capçanes durant 32 anys (1980 – 2012); i Joan Queralt, cap de l’Oficina Comarcal del Priorat del Departament d’Agricultura de la Generalitat des del 1988, que analitzaran els inicis de la DO Montsant, en quin context va ser creada i com recorden ells aquells dies. 

De tastos per les escoles

Una altra de les accions que es portaran a terme en el desplegament de la campanya el 20è aniversari serà una gira per les principals escoles d’hostaleria. Un exercici de divulgació que la DO Montsant considera fonamental per tal d’apropar els seus vins als professionals del futur i formar-los perquè tinguin una concepció completa i correcta de què és i com es treballa a la DO Montsant.

Però no només els alumnes seran objecte de les diferents formacions sinó que, dins també d’aquesta gira per les escoles, els professors tindran també un paper important. I és que la DO Montsant busca treballar amb ells per tal de crear tota una xarxa de prescriptors dels vins Montsant.

A més d’aquesta gira de tastos per les escoles, la DO Montsant prepara també tota una sèrie de tastos que s’aniran celebrant al llarg dels pròxims mesos. Tastos que estaran destinats tant a professionals com a públic final, i que buscaran apropar la celebració del 20è aniversari a tots aquells seguidors dels vins Montsant.

Paraules clau:

Notícies relacionades