Back to top

La DO Montsant triomfa a Múnic

Alemanya és el segon país per volum d'exportació de vins de la Denominació d'Origen Montsant
Una imatge de la cata de vins realitzada a Múnic

Ahir la DO Montsant va presentar els seus vins a Munic, Alemanya, en un acte adreçat a professionals del sector. Una vuitantena d’importadors, distribuïdors, botigues especialitzades i premsa, entre altres, es van donar cita en aquest acte per conèixer en exclusiva cellers i vins de la DO Montsant.

La missió comercial a Alemanya, segon país per volum d’exportació de vins Montsant, s’emmarcava en l‘estratègia de promoció internacional de la DO. Cal tenir present que l’exportació suposa prop del 40% de la comercialització d’aquesta DO. I, en el cas d’Alemanya, s’hi ha exportat una mitjana de gairebé 500 mil ampolles anuals en el període 2012-2015.

En la missió comercial a Munic, organitzada pel Consell Regulador amb el suport de l’oficina d’ACCIÓ de BerlinAficina hi van prendre part 15 cellers de la denominació d’Origen: Can Blau, Celler Malondro, Celler Masroig, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Clos Mesorah, Coca i Fitó, Cooperativa Falset Marçà, Josep Grau Viticultor, Mas de l’Abundància, Orto Vins, Portal del Montsant, Vendrell Rived, Vins de Mas Sersal i Vinyes Domènech.

Pilar Just, presidenta de la DO Montsant, valorava positivament l’acte ja que “ha estat una bona oportunitat per als cellers que volen posicionar els seus productes o ampliar la seva presència al mercat alemany”

Pel que fa a l’acte de la DO Montsant a Munic, aquest es va iniciar amb una masterclass adreçada a una selecció de 30 professionals, masterclass sobre la DO que va dirigir la sommelier Yvonne Heistermann. Tot seguit, i fins a les 20h, els cellers desplaçats a Munic van poder presentar els seus vins en un showroom obert als professionals.

La presentació de Montsant a Munic va comptar amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural de la Unió Europea.