Back to top

La DOP Siurana, 40 anys cuidant el territori

Viatgem a la cooperativa de Cabacés, al Priorat, per escoltar la veu d'una de les persones que va impulsar, el 1979, la DOP Siurana. Ell és Francesc Prats, expresident de la denominació d'origen de l'oli del territori.
Oli Cabacés

La DOP Siurana celebra 40 anys. Una entitat, creada el 1979 que s'ha dedicat a potenciar l'oli del territori, els seus beneficis i de garantir-ne una qualitat extra. La DOP, més enllà d'això, però, també ha permès dinamitzar un sector que manté el territori ordenat, net i segur.

La denominació d'origen permet garantir que el producte que surt al mercat passa tots els controls de qualitat i que el que compra el consumidor és el que realment marca l'etiqueta. Els olis verge o verge extra, més enllà de tenir unes qualitat organolèpitques excel·lents, permeten millorar la qualitat de vida, gràcies a les seves propietats saludables, molt lligades a la dieta mediterrània. 

Avui coneixem, també, com la DOP permet mantenir el territori. Des del pagès, que pot guanyar-se la vida -més enllà de les reclamacions permanents de necessitat d'incrementar el preu de l'oliva-, fins als boscos, que tenen en els terrenys conreats un plus de seguretat per afrontar incendis o rierades. 

Cabacés

Setmana de l'oli 2019

oli

Notícies relacionades