Back to top

La DOP Siurana espera una collita més baixa però amb bona qualitat de l'oli

La Denominació d'Origen Protegida Siurana ha presentat la nova campanya de l'oli nou. Aquesta temporada s'espera una collita inferior donat que l'any passat hi va haver una producció més elevada d'olives. Des de la DOP Siurana han assegurat que la poca collita no afectarà la qualitat de l'oli d'enguany.
La DOP Siurana espera una collita més baixa però amb bona qualitat de l'oli

La temporada passada va ser un any excepcional pel que fa a la collita d'olives de la DOP Siurana on es va produir 6 milions i mig de quilos d'oli. Enguany però les circumstàncies són diferents, sigui per aspectes climàtics o per la naturalesa de les olives i s'espera que la producció d'aquesta temporada sigui de 3 milions i mig. Per altra banda Unió de Pagesos alerta d'una davallada en la producció d'olives a Catalunya causada per la sequera i els aiguats dels últims mesos. Al Baix Camp s'espera que la reducció de la collita pugui ser de fins a un 70% menys que en la temporada passada.

Antoni Galceran és president de la DOP Siurana i explica que "l'oliver per qui no el coneix té tendència a tenir alternança, és a dir que si un any carrega molt, el següent no en fa tantes i això és el que ha passat enguany. També hi ha hagut accés d'humitat i això també ha afectat una mica".

La Denominació d'Origen Siurana compta amb 11.000 hectàrees d'oliveres i més de 7.000 productors de tita la demarcació. L'oli que s'elabora sota els paraigües de l'entitat reguladora s'exporta a diversos països del món i cada vegada és més apreciat tant pel gust com perquè l'oli d'oliva es considera molt saludable.

Galceran ha afegit que "cada vegada s'accepta més l'oli, perquè és un producte de qualitat però a més a més és una garantia de salut, cada vegada hi ha més estudis que ho certifiquen".

Per presentar l'oli d'aquesta temporada s'ha celebrat un acte amb una collita simbòlica de les primeres olives i un tast del primer oli de l'any, així com s'ha nomenat al periodista Xavier Grasset com a padrí de la campanya.

Paraules clau:

Notícies relacionades