Back to top

La DOP Siurana és un segell de qualitat excel·lent de l'oli

Amb motiu de la Setmana de l'Oli cada dia parlem sobre aquest aliment mil·lenari de la Denominació d'Origen Protegida Siurana. Avui ho farem sobre com aquest consell regulador certifica la qualitat del seu oli.
La DOP Siurana és un segell de qualitat excel·lent de l'oli

La Denominació d'Origen Protegida Siurana és el consell regulador de l'oli d'oliva verge extra que es produeix a les comarques del camp de Tarragona, el Baix Penedès i part de la Ribera d'Ebre. La institució garanteix que l'oli comercialitzat amb la DOP Siurana ha estat produït en aquesta zona geogràfica, elaborat segons la seva pròpia normativa i controlat segons els seus paràmetres de qualitat.

Antoni Galcerán és president de la DOP Siurana i explica que "l'oli és l'únic producte alimentari que no només passa un procés químic per complir els paràmetres exigits sinó que es reforça amb un panell organolèptic. A més a més com entitat tenim una empresa és com entitat tenim una empresa externa per dur a terme auditories a tots els nostres productors".

Les olives es recullen a mà i es molen, en menys de 24 hores, seguint un mètode tradicional. No és estrany, doncs, que la producció sigui reduïda. L'acidesa de l'oli no pot sobrepassar en cap cas del 0,5% en acidesa per ser considerat verge extra. La campanya d'enguany ha produït un oli complex donat que s'hi troben aromes diverses com de plàtan, poma o fins i tot carxofa. Per altra també es considera l'oli d'aquesta temporada també elegant i equilibrat.

L'Oli d'Oliva Verge Extra de la DOP Siurana ha estat valorat diverses vegades com a millor oli d'aquesta varietat a l'Estat espanyol i reconegut mundialment amb diferents premis i guardons.

Oli

Paraules clau:

Notícies relacionades