La DOP Siurana és un segell de qualitat excel·lent de l'oli
La Denominació d'Origen Protegida Siurana és el consell regulador de l'oli d'oliva verge extra que es produeix a les comarques del camp de Tarragona, el Baix Penedès i part de la Ribera d'Ebre. La institució garanteix que l'oli comercialitzat amb la DOP Siurana ha estat produït en aquesta zona geogràfica, elaborat segons la seva pròpia normativa i controlat segons els seus paràmetres de qualitat.
Antoni Galcerán és president de la DOP Siurana i explica que "l'oli és l'únic producte alimentari que no només passa un procés químic per complir els paràmetres exigits sinó que es reforça amb un panell organolèptic. A més a més com entitat tenim una empresa és com entitat tenim una empresa externa per dur a terme auditories a tots els nostres productors".
Les olives es recullen a mà i es molen, en menys de 24 hores, seguint un mètode tradicional. No és estrany, doncs, que la producció sigui reduïda. L'acidesa de l'oli no pot sobrepassar en cap cas del 0,5% en acidesa per ser considerat verge extra. La campanya d'enguany ha produït un oli complex donat que s'hi troben aromes diverses com de plàtan, poma o fins i tot carxofa. Per altra també es considera l'oli d'aquesta temporada també elegant i equilibrat.
L'Oli d'Oliva Verge Extra de la DOP Siurana ha estat valorat diverses vegades com a millor oli d'aquesta varietat a l'Estat espanyol i reconegut mundialment amb diferents premis i guardons.