Back to top

La FANOC demana comprensió a les empreses per portar els xiquets a l'escola

L'associació de famílies nombroses considera que, amb els avis i les àvies desactivades pel coronavirus, caldrà que els pares i mares tinguin permisos per portar els nens als centres educatius.
Escola

És necessari. I cal retornar mica en mica a la normalitat. Pere Aluja, president de la FANOC a Reus i al Baix Camp, assegura que el fet que les escoles obrin és important per als xiquets i xiquetes. De fet, és indispensable per aquells alumnes que canvien de cicle i s'han d'acomiadar dels companys per anar a un altre centre el curs vinent. 

Ara bé, Aluja també assegura que cal la comprensió de les empreses per poder portar els nens als centres educatius. "Algunes escoles han posat franges horàries, i els pares ens haurem d'adequar a aquests horaris". Unes franges que no necessàriament han de coincidir amb les de la feina. A més, sovint "alguns nens només aniran a l'escola una o dues hores", el que trenca el matí per poder exercir la tasca professional, en molts casos, de forma correcta. 

Amb tot, des de la FANOC diuen que "l'assistència a l'escola no tindrà massa representació, perquè s'ha limitat bastant i és voluntari". Aluja diu que el fet que els avis i les àvies, que "sovint són els que veiem que porten els néts a l'escola" siguin personal de risc, impossibilita, a més, la conciliació familiar. 

El curs vinent

Des de la FANOC ja treballen en la preparació del curs vinent. Ara bé, admeten que caldrà escoltar les decisions dels representants polítics tot i que tenen gola avall, pel que ha dit la Ministre d'Educació del Govern Espanyol, que el curs "serà presencial i telemàtic". En aquest aspecte, a Aluja li preocupa aquells alumnes que tenen més dificultats per accedir a internet i que poden veure com perden part de les seves oportunitats. 

canalreus a telegram

Notícies relacionades