Back to top

La farigola, protagonista de Prades un any més

Els carrers i les façanes de Prades s'han omplert, un any més, de colors i guarniments florals durant tot un cap de setmana. La vila vermella celebra des de fa més de 40 anys la Festa de la Farigola que actualment compta amb un mercat artesanal, degustació de tisana i jocs tradicionals.
Una de les entrades a la plaça Major de Prades decorada en motiu de la Festa de la Farigola 2019 que la vila vermella celebra des de fa més de 40 anys.

A Prades, tradicionalment i en dates de sembrar patates, les dones acostumaven a reunir-se a la plaça major per a preparat feixos de farigola per a assecar. D'això ja en fa més de 40 anys i per això en aquest municipi del Baix Camp se celebra cada primavera la Festa de la Farigola, una celebració on els vilatans es bolquen en la decoració dels carrers, balcons i façanes amb ornaments florals. Malgrat que avui dia la festa serveix per a donar a conèixer els productes de la terra i atraure el turisme de proximitat, durant els dies d'aquesta celebració, l'olor de farigola segueix envaint els carrers de la vila.

Diferents entitats de la vila preparen aquesta festa des de principis d'any per tal de dur a terme diverses activitats. El mercat artesanal, la degustació de tisana de Farigola amb mel i els jocs tradicionals són les principals propostes que la celebració ofereix però també se n'organitzen d'altres com el concurs de decoració de façanes o els premis de pintura ràpida per a adults i per als més petits.

Per altra banda els nens i nenes del municipi s'han vestit d'hereus i pubilles per a repartir fins a 1.500 plantes de farigola als visitants per tal que s'emportin un obsequi de la vila vermella.

Altres activitats que s'han dut a terme dins de la Festa de la Farigola han estat observacions astronòmiques, l'actuació castellera o concerts.

Paraules clau:

Notícies relacionades