Back to top

La Festa Major de la Mare de Déu del Carme arriba amb novetats

Els cambrilencs i cambrilenques ja esperen l'arribada de la Festa Major del Carme. Una nit de rumba catalana, una diada castellera o un concert d'havaneres a la fresca són algunes de les activitats programades per aquesta festivitat que omplirà els carrers de gegants, bastoners i capgrossos.
Festa Major de la Mare de Déu del Carme

Cambrils escalfa motors per a la Festa Major de la Mare de Déu del Carme, una de les festes més tradicionals de la vila en què es posen en valor les tradicions marineres. En un poble amb unes costums pescadores tan arrelades no hi podien faltar havaneres, sardanes i una sardinada popular.

Com a novetats, aquest any la processó, que fins ara es feia el dia 16, passa a ser el dissabte 21. El concert de les havaneres també canvia el seu escenari per a situar-se a la platja del Regeral. Així mateix, amb motiu del 20è aniversari dels "Amics de la sardana de Cambrils", el grup muntarà un espectacle de música i de dansa.

El regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Cambrils, Lluís Abella, ha dit que "aquest espectacle el descriuen com un viatge als darrers 150 anys de la història de Catalunya on l'espectador podrà conèixer la realitat social i cultural del país en les diferents etapes que ha viscut. Un espectacle que dóna conèixer els fets històrics més rellevants del darrer segle, dels quals han fet evolucionar la sardana fins els nostres dies".

A més a més, durant les jornades, els ciutadans de la demarcació podran gaudir d'exposicions, nits de rumba catalana i una diada castellera. El programa també compta amb el concert "Ginovart & CVC" a mans de la Coral Verge del Camí.

Lluís Abella ha aclarit que "es faran dos passes: un a les 7 i l'altre a les 10 de la nit".

Petits i grans podran assistir a aquesta demostració de color i cultura que tindrà lloc del 14 al 21 de juliol.