Back to top

La finca de Mas Miró comença a produir verdures ecològiques

Bròquil, enciam i xirivies. Són les verdures que s'estan cultivant ara mateix als terrenys que envolten Mas Miró. Un cultiu basat en el mètode ecològic i que busca reproduir amb fidelitat l'entorn natural que envoltava la residència del pintor i la seva relació tan profunda amb el medi natural. Els aliments produïts a la finca es podran trobar als principals supermercats nacionals i també s'exportaran a països com Suïssa o Anglaterra.
El cultiu de bròquils amb Mas Miró al fons

Mas Miró comença a recuperar les arrels amb el territori. I és que des d'aquest setembre s'estan cultivant els terrenys de la finca on es troba l'edifici residencial del pintor a Mont-roig del Camp. Un cultiu de caràcter ecològic, i que de moment produeix bròquils, enciams i xirivies que es vendran als principals supermercats nacionals i també s'exportaran a països com Suïssa o Anglaterra.

Segons Hawo Fruits, l'empresa arrendatària de les deu hectàrees totals de terreny, la previsió és començar a plantar ametllers a la zona davant la façana principal de Mas Miró a partir del desembre. Tot enfocat a recuperar i potenciar la relació de la terra amb l'edifici. "Un cultiu convencional aquí no encaixava i vam dir d'intentar generar una ajuda per què la gent sigui conscient de qui era Miró i què és l'agricultura ecològica", explica el propietari de Hawo Fruits, Eduard Borràs.

"Les terres són una prolongació de la casa"

I és que es fa difícil d'entendre Mas Miró sense els elements de la natura que l'envoltaven quan el pintor va fer els seus quadres de la casa. Per aquest motiu es busca recuperar un entorn que sigui fidel a la visió i la relació de Joan Miró respecte el medi natural. "El projecte de Mas Miró, com tot el discurs de Miró, té els peus ben arrelats a terra, a Mont-roig", remarca la directora de projecte de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa. "Les terres són una prolongació de la casa", afegeix.

Mas Miró segueix amb la previsió d'obrir una part de l'espai a l'abril del 2018, un cop s'han acabat els treballs de la reforma parcial de l'equipament. Una de les propostes que agradaria impulsar des de la Fundació Mas Miró és la d'ubicar un restaurant a la sala polivalent que consumeixi productes dels propis terrenys de la finca.