Back to top

La Fira de l'avellana de Riudoms dóna el tret de sortida

La Fira de l'avellana de Riudoms obre avui al vespre les seves portes. Entre les principals novetats d'aquesta trenta-setena edició hi ha una exposició de tractors. La fira s'allargarà fins diumenge i reunirà fins a 140 expositors.
Riudoms enceta aquest divendres l'esperada Fira de l'Avellana.

Riudoms enceta aquest divendres l'esperada Fira de l'Avellana. Es tracta d'un aparador per a tots els pagesos de la regió. De fet, és la 37a edició i té un origen medieval, de manera que se celebra des de fa 418 amb motiu de Sant Llorenç. Una de les principals novetats d'aquesta edició serà una exposició de tractors. El col·leccionista de tractors, Marc Vidal, detalla que 'està previst portar-hi una dotzena de tractors, gairebé tots són de fabricació europea'. 

Aquesta fira multisectorial acollirà fins a 140 expositors. Entre aquests hi haurà representants de diferents sectors, com l'alimentació, l'automoció, la jardineria i l'artesania. Tot i això, també es converteix en un punt de debat pels pagesos que ja auguren com serà la nova temporada de l'avellana. El president de la Cooperativa de Riudoms, Salvador Gras, considera que 'si el temps no ho espatlla, la temporada de l'avellana serà millor que la de l'any passat, quan va ploure amb l'avellana al terra'. Un dels actes més esperat és la cursa combinada de portadors de sacs que es durà a terme el diumenge a dos quarts de vuit del vespre. També es podrà gaudir de cercaviles populars i actuacions esportives.