Back to top

La Fira de l'Oli arriba a Reus amb bones previsions de collita i qualitat

ELIZABETH LÓPEZ

Amb el mes de novembre arriba també la Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus que comptarà amb la presència de 21 molins que exposaran l’oli nou verge extra del territori. Els productors asseguren que la collita ha estat òptima i ha revertit en la qualitat del producte final. Pel que fa al tradicional esmorzar, calculen servir fins a 3.000 racions. El certament tindrà lloc el proper cap de setmana 14 i 15 de novembre.

La climatologia ha acompanyat, la collita de l’oliva és molt bona i per tant l’oli nou d’aquest any és de molta qualitat. Així ho ha constatat el Consell Regulador de la DOP Siurana durant la presentació de la dinovena edició de la Fira de l’Oli de Reus que tindrà lloc el cap de setmana del 13 i 14 de novembre. Com és tradicional l’esdeveniment aplegarà els productors més importants de la DOP Siurana Enguany, i tot i que el preu del mercat és més elevat, l’ampolla de 5 litres es mantindrà en 23 euros. Entre les novetats destaca un berenar de pa amb oli i xocalata per als més petits i una ruta en bicicleta.

Els assistents a la Fira podran tastar i comprar 21 olis nous diferents abans que es comercialitzin enlloc. L’esmorzar, l’acte més popular, es farà dissabte a partir de les 10 del matí i ja s’han preparat 3.500pams de llonganissa que enguany serà de foia i poma. Aquesta fira representa el punt partida de la setmana dedicada a aquest producte gastronòmic que englobarà tot un ventall de diferents activitats per a tots els públics.

El certamen està organitzat per l’Agència de Promoció de Ciutat, el Consell regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària. En l’organització de la Fira també hi participa el Gremi de Forners de Reus i Comarca i la Unió de Botiguers de Reus.