Back to top

La Fira de l'oli de Reus, un referent a Catalunya

La 22a Fira de l'oli DOP Siurana arriba a Reus el 16 i 17 de novembre. La plaça de la Llibertat acollirà una nova edició del certamen on hi seran presents els productors més importants d'aquest segell de qualitat. Enguany la fira arriba amb una ampliació dels actes que es duran a terme, tot plegat per donar la benvinguda a la collita de la nova temporada.

La Fira de l'oli de Reus, un referent a Catalunya

Tastos d'oli per adults i per a la canalla o showcookings per posar en valor aquest aliment mil·lenari des del punt de vista gastronòmic. Són algunes de les propostes que es podran gaudir a la 22a Fira de l'Oli de la Denominació d'Origen Protegida Siurana. Tot plegat sense deixar de banda les jornades tècniques, l'exposició "l'elixir daurat" o l'acte més popular del certamen, l'esmorzar degustació per a tots els assistents.

Antoni Galcerán és president de la DOP Siurana i explica que "Es tracta de fer cultura de l'oli i per això són tan importants tots aquests actes que es fan i que la gent del territori sigui coneixedora del nostre oli i sigui ambaixadora d'aquest oli".

Tot i que enguany no hi ha hagut una temporada massa bona pel que fa a la collita d'olives, des de la DOP Siurana asseguren que la qualitat segueix sent excel·lent com sempre. El certamen vol presentar el nou oli de la mà dels productors més importants que formen part del consell regulador, una iniciativa molt important també per vendre el producte. En l'edició passada es van vendre 32.000 litres d'oli, un record pel que fa a la seva compra durant els dies de la fira.

Carles Pellicer és alcalde de Reus i ha constat que "la fira esdevé un dels certàmens de referència al país pel que fa a amb atracció de visitants i pel que fa a la presència de cooperatives. Allò que va néixer ara fa 22 anys ara és una fira de l'oli de referència al territori".

Durant els dies previs a la Fira també s'organitzaran diverses activitats com una ruta en bicicleta entre oliveres pels municipis de la DOP, així com un Tast d'oli a cegues o sortejos a les parades dels mercats municipals de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades