Back to top

La FRAC proposa tornar la rua de Carnaval al centre

Han sol·licitat que la rua de dissabte passi dels passejos Prim i Sunyer al centre. Des de l''Ajuntament s'estudia la proposta, encara sense resposta. La FRAC vol commemorar, així, els 40 anys de recuperació del Carnaval.
Una imatge de la rua de l'any passat

El Rei Carnestoltes LVIII (58è) arribarà a Reus el pròxim Dijous Gras, 8 de febrer. Servirà per commemorar els 40 anys de recuperació del Carnaval reusenc, i la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval, la FRAC, entitat organitzadora, ha proposat canviar de recorregut la rua de lluïment de dissabte. Se celebrarà igualment entre la tarda i la nit, enguany, del dissabte 10 de febrer, però la proposta és deixar els passejos Prim, Sunyer i Misericòrdia i tornar a passar amb les carrosses pel centre de Reus.

Tal com explica el president de la FRAC, Pere Turellols, 'enguany fem 40 anys de la recuperació del Carnaval i vam dir que podríem fer una cosa nova, i nova no, però feia més de 25 anys que havíem passat cap al passeig, doncs intentar enguany que en fem 40, passar cap a dins al circuit de les ravals. També entenem que si entrem dins el Carnaval lluirà més'.

Aquest recorregut era impossible de fer fins ara per la illeta que hi havia a la sortida del pàrquing de la plaça del Prim i que, recentment, ha desaparegut. 'Degut que ens van treure aquesta illeta del pàrquing, llavors sí que podem entrar', detalla Turellols.

Proposta de la FRAC per a la rua de dissabte de Carnaval
Grafisme: Janina Llauradó

La proposta, que ja han fet arribar a l'Ajuntament, consisteix en començar al passeig Mata, baixar pel carrer Ample fins la plaça del Pintor Fortuny i enfilar el carrer Prat de la Riba fins al Mercat. Des d'allí, baixar pel carrer de Sant Joan fins a la plaça del Prim on s'agafaria el tomb de ravals en sentit contrari. Es baixaria per la raval de Santa Anna fins a plaça de Catalunya, s'agafaria la raval del Pallol per arribar a la plaça de la Sang i des d'allí, a través de les ravals de Sant Pere i Robuster s'arribaria al carrer de Misericòrdia, que es recorreria sencer per acabar a la plaça de la Pastoreta.

Hores d'ara és l'Ajuntament qui ha de decidir què respon a la FRAC. Els tècnics municipals de diverses àrees estan estudiant la mobilitat, l'absorció de l'afluència de persones dels passejos cap al centre i altres aspectes. Amb tot, des de la FRAC consideren que ho tenen 'bastant ben encarat', diuen, i confien en poder commemorar, així, els 40 anys de la recuperació del Carnaval a Reus.