Back to top

La frontera invisible entre Vinyols i Cambrils en temps de desconfinament

Vinyols i els Arcs té menys de 5.000 habitants, mentre que Cambrils en té més de 30.000.
vinyols

Després de la polèmica de les zones blaves de Vinyols i els Arcs i Cambrils que va provocar maldecaps a més d’un conductor aquest passat estiu, el desconfinament ha tornat a ser un pou de dubtes per aquells veïns que viuen en carrers que pertanyen al municipi veí.

I és que aquesta és la realitat amb la qual conviuen vinyolencs i cambrilencs des de fa anys, ja que el terme municipal de Vinyols arriba fins al casc urbà de Cambrils.

mapa

Una situació que en temps de desconfinament, provoca confusions, ja que el poble de Vinyols compta amb menys de 5.000 habitants i en canvi, Cambrils en té més de 30.000. Aquest escenari divideix la manera en com s’ha viscut la fase 0 en ambdós nuclis. Per una banda, la ciutadania cambrilenca ha pogut sortir al carrer seguint unes franges horàries concretes, mentre en el cas de Vinyols, aquestes no hi han estat al considerar que es tracta d’un municipi molt petit i d’aquesta manera, tenen llibertat a l’hora de passejar o fer esport de manera individual, encara que únicament ho poden fer per la zona que correspon a Vinyols.

Ara bé, què passa amb la prohibició que existeix de canviar de terme municipal durant la fase 0? Doncs que es converteix talment un trencaclosques, ja que Vinyols està plenament integrat en el mapa urbà de Cambrils i quasi sense adonar-nos-en, estem canviant de municipi girant una cantonada o altra, o fins i tot, seguint el carril bici que travessa els dos termes. Situació idèntica a la que passa quan es va a comprar en un supermercat molt proper a una de les entrades principals de Cambrils, però que sobre la cartografia, es troba en terreny vinyolenc

Més enllà de Vinyols però, Cambrils limita amb altres cinc municipis, com són Salou, Vila-seca, Riudoms, Mont-roig del Camp i Montbrió. Només en aquest darrer poble, trobaríem la mateixa problemàtica, ja que la seva població no arriba als 5.000 habitants. Malgrat això, hauríem d’anar a passejar fins al Parc Samà per trencar la llei tal com està concebuda a dia d’avui.

canalreus a telegram

Notícies relacionades