Back to top

La Fundació Reddis tanca les noces de plata amb una mirada al futur

Amb quin món ens trobarem el 2018? La Fundació Privada Reddis ha acabat amb aquesta reflexió els actes commemoratius del seu 25è aniversari de la mà del catedràtic en economia i investigador reusenc Jordi Bacaria. De cara al futur, l’entitat vol continuar apostant per finançar projectes en benefici de la ciutat amb un especial interès en l’àmbit social.
Fundació Privada Reddis

La Fundació Privada Reddis ha culminat els actes del seu 25è aniversari reflexionant sobre quins temes marcaran l’agenda internacional aquest 2018. La mirada privilegiada del reusenc Jordi Bacaria, president del Cidob, ha repassat deu de les qüestions que estan canviant el món. Entre elles, l’emergència de les anomenades guerres híbrides, en què el conflicte ja no es declara, entren en joc els elements virtuals i s’utilitza la desinformació com a arma política. "Cal destacar el paper que juguen grans potències com Rússia desinformant i aprofitant qualsevol cosa que pugui ser motiu de divisió a Europa occidental. Això acaba tenint un impacte en els sistemes electorals, com s'ha vist en el cas dels Estats Units, França i fins i tot en el Brexit. És un sistema de guerra diferent, però no deixa de ser part de la guerra", subratlla Bacaria.

D’altra banda, amb el Regne Unit amb un peu i mig fora de la Unió Europea, Bacaria ho té clar: la salut d’Europa estarà lligada, més que a les intencions de Macron, a les opcions de Merkel de repetir la gran coalició. "En aquests moments Europa depèn del que facin els alemanys. I el que facin els alemanys depèn de si els socialdemòcrates repeteixen o no la coalició, decisió que està en mans dels militants de la socialdemocràcia alemanya. Si diuen que no hi ha coalició, caldrà fer unes noves eleccions, perquè Merkel no voldrà manar amb minoria, no per una qüestió domèstica, sinó de lideratge", analitza l'investigador i catedràtic en Economia.

Passats 25 anys, la Fundació Reddis es proposa seguir impulsant el coneixement i els projectes amb valor afegit. I ho vol fer posant l’accent en l’eix social, que l’entitat va prioritzar arran de la crisi econòmica i que vol que continuï present a través del treball amb altres associacions com la Fundació Mossèn Frederic Bara. "T'adones de la necessitat precisament quan entres en contacte amb les entitats que fan treball social. Hi ha necessitats primàries que sembla que estan cobertes, però no ho estan, i per aquest motiu hi col·laborem i creiem que hem de seguir fent-ho", exposa Valero Camps, president de la Fundació Privada Reddis.

Al llarg de la seva història, la Fundació Reddis ha destinat més de 4 milions d’euros a subvencionar projectes i beques per a estudiants i han treballat en xarxa amb més de 150 entitats de Reus i el Baix Camp.

Notícies relacionades