Back to top

La galerada popular serveix unes mil racions

El Mollet del Rec del port de Cambrils ha acollit un any més la galerada popular, un dels actes destacats que s’emmarca en les jornades de la Galera. Durant tres setmanes llargues la població busca promocionar aquest marisc amb diverses propostes gastronòmiques. Les jornades, que enguany fa 13 anys que se celebren, finalitzaran el proper diumenge 26 de febrer.
marisc cambrils

100 quilos de galeres, 100 de fideus, i uns 300 litres de caldo de peix. Aquestes són les xifres que han permès elaborar poc més de mil racions pels cambrilencs i visitants que han volgut prendre part de la galerada popular. Alguns és la primera vegada que vénen mentre que d'altres hi acudeixen sempre que s'ho poden combinar.

Un grupet d'amics del Círcol de Reus fa sis anys que vénen a peu a la cita gastronòmica.

L'objectiu de les jornades és promocionar la galera, i és que aquest marisc ha passat de ser un producte residual a un ingredient força utilitzat, com ens recorda el patró major de la Confraria de Pescadors, Francisco Gil.

El dia ha acompanyat i molts han aprofitat la trobada gastronòmica per passar una estona agradable amb els familiars o amics.