Back to top

La galeria Contratalla reobre amb els bodegons de Català

Des de l'1 de desembre el panorama artístic de Reus compta amb una nova galeria. Es tracta de la Contratalla, que ha tornat a obrir les seves portes sis anys després d'haver plegat a causa de la crisi. La inauguració s'ha celebrat amb una exposició de natures mortes del pintor castellonenc Rafael Català. La mostra es pot visitar fins el pròxim 30 de gener. 
La galeria Contratalla reobre amb els bodegons de Català

No tot allò que s'ha emportat la crisi és irreversible. Un exemple és la galeria d'art Contratalla, que després de sis anys ha tornat a obrir les portes del seu local a Reus amb l'objectiu de seguir dient la seva dins l'esfera artística de la ciutat. 

Amb un caràcter de predilecció pel món dels gravats i l'ex-libris, la sala ha estat rehabilitada en dos espais. Un d'exposició permanent, i un altre per a mostres provisionals. "A nivell d'ensenyament no es cultiva la sensibilitat i això fa difícil que la gent tingui afició a l'art. El motiu pel qual estem aquí és perquè ens agrada. Realment, aquí hi ha amor a l'art", assegura el propietari de la galeria, Marià Cases. 

Tot i la dèria pels gravats i els ex-libris, la galeria ha obert aquest desembre amb alguns bodegons i natures mortes del pintor castellonenc Rafael Català. "Al camp un dia feia sol, un dia plovia, i al taller m'hi vaig sentir molt agust. Sempre m'han dit que sóc un pintor d'anar i tornar, perquè vaig canviant en funció del que m'agrada", explica Català. 

Tot i l'apropament a la pintura, el propietari de la galeria ja ha advertir que la pròxima exposició serà sobre la història del gravat.