Back to top

La gana no fa vacances

El menjador social de Reus no tanca per vacances i manté el mateix ritme que durant el curs. Cada dia se serveixen més de 100 àpats, tant a persones que hi van a dinar com en format carmanyola. Tot i això, la davallada de voluntaris en els mesos d'estiu dificulta el correcte funcionament del servei.
La gana no fa vacances

Dos quarts de dotze del migdia. Les taules ja estan parades, i comencen a sortir els primers plats de la cuina. Aquesta és la rutina que es viu cada dia al menjador social, que no tanca a l'estiu. I és que la gana no fa vacances. Els voluntaris serveixen cada dia més de 100 àpats diaris a persones amb dificultats econòmiques. El nombre d'usuaris no baixa en temporada d'estiu i es manté com a l'hivern, però el que disminueix és l'afluència de voluntaris. "El voluntariat falla degut a les vacances, però ho solucionem amb alumnes d'escoles", explica el responsable del Menjador Social de Reus, Joan Bayarri.

El perfil dels usuaris del menjador és normalment el d'home, sol, de mitjana edat i amb pocs recursos. Cada dia, es posen una cinquantena de coberts a taula però el menjador segueix apostant per altres iniciatives. És el cas de les carmanyoles familiars, per substituir les beques menjador de les escoles durant l'estiu, o fins i tot el servei a domicili, que funciona des de fa nou mesos. "Tenim un servei domiciliari en què portem a una quinzena de persones amb mobilitat reduïda el dinar i el sopar a casa, de dilluns a diumenge", diu Bayarri.

Tot i que el menjador està obert de dilluns a divendres als migdies, els usuaris també tenen la possibilitat d'emportar-se cada dia una ració extra per al sopar, i així assegurar dos àpats al dia.