Back to top

La Gata Borda estrena el seu projecte més ambiciós: 'Patró'

La companyia La Gata Borda estrena aquest cap de setmana al teatre Bartrina l'espectacle més ambiciós que ha creat mai. Porta per nom 'Patró' i és un text que reflexiona sobre la violència i l'ambició. Amb aquest muntatge, la Gata Borda celebra el seu desè aniversari.
gata borda

Ja han passat deu anys des que un grup d'alumnes de teatre del Centre de Lectura van decidir crear la seva pròpia companyia: La Gata Borda. Per celebrar l'efemèride han decidit crear l'espectacle més ambiciós de la seva carrera. "Sempre hem agafat textos d'autors coneguts perquè ens asseguràvem que funcionaria però aquesta vegada hem volgut fer un pas més", explica la directora de la Gata Borda, Ester Cort. En aquesta línia, l'actriu afegeix que l'ambició del projecte és que, per primera vegada, "tot ho fem nosaltres. Tenim màxima confiança en el text del Toni -membre de la companyia-".

'Patró' és un muntatge protagonitzat per una banda de traficants que reflexiona sobre l'ambició, la venjança i, sobretot, la violència. "Volíem parlar de la violència per la violència i intentar entendre d'on surt aquest impuls que està a tot arreu", concreta Cort. L'autor del text, també actor a 'Patró', Antoni Veciana, diu que "la nostra obra és molt violenta i això és un reflex de què passa a la societat, només cal mirar les notícies: Síria, 1 d'octubre....".

Precisament un dels principals reptes interpretatius de la companyia ha estat les escenes en què hi ha violència física, per això han necessitat l'assessorament d'un expert. "Jo vaig fer lluita escènica quan estudiava comèdia de l'art però allà tot és mentida, com una coreografia. Com que volíem que fos molt realista vam demanar ajuda a un dels membres de la companyia que sí que ho ha treballat, l'Adrià Díaz", aclareix la directora de la Gata Borda. Veciana avança que durant l'obra a tots els actors i les actrius els toca pegar i rebre però "quan més pateixes és quan has de colpejar perquè et sap greu fer mal a un company".

'Patró' s'estrenarà aquest dissabte a les 9 del vespre al teatre Bartrina. Diumenge es farà un segon passi a les sis de la tarda.