Back to top

La geganta Cori de l'Institut Pere Mata ja balla

La colla gegantera de l'Institut Pere Mata ha presentat la seva segona geganta, la Cori. Aquest element festiu és la parella de l'altre gegant de l'entitat, en Pere el Gran, que va elaborar-se l'any 2015.
La colla de l'Institut Pere Mata ha presentat la seva segona geganta, la Cori.

En Pere el Gran ja té parella. Aquest dilluns al vespre s'ha presentat en societat la geganta Misericòrdia, el segon element festiu que ha creat la Colla de l'Institut Pere Mata. Després de trobar uns gegants que dataven dels setanta, la colla va decidir tornar a formar-se l'any 2012 i reconeixen que tot i no disposar de molts recursos, seguiran ampliant la llista d'elements festius. "Eren gegants vells que pesaven molt poquet, i l'any 2015 vam pensar de fer una nova parella. Esperem que en uns quatre anys hi hagi una nova sorpresa, encara que no serà un gegant", explica el president de la Colla Gegantera de l'Institut Pere Mata, Jordi Parreu.

La geganta Cori també ha tingut els mateixos creadors que el seu company, Pere, que data de l'any 2015. El taller Avall s'ha encarregat de confeccionar tots dos models, que mesuren 3.25 metres ella i 3.35 metres ell. Encara que la diferència entre els dos gegants només és de deu centímetres, en Pere pesa 80 quilograms i la Cori, 35. Tots dos representen l'essència que desprèn l'Institut Pere Mata i els seus detalls segueixen els dels nervis de l'arquitectura modernista de l'espai. "Els dos gegants han sorgit d'un estudi que vam fer de l'Institut fa quatre anys. Són dues peces modernistes i anacròniques que representen el segle XII", afegeix el creador dels gegants, Aleix Vall, del taller Avall.

La Cori i el Pere el Gran han estat rebuts a l'Ajuntament de Reus, on s'estaran una setmana exposats perquè tothom qui ho vulgui els pugui visitar.