Back to top

La geganta Misericòrdia assisteix a la 39a Trobada de Misericòrdies

El Santuari de Misericòrdia ha acollit la 39a Trobada de Misericòrdies, una celebració que enguany ha comptat amb una novetat: la presència de la geganta Misericòrdia de la Colla Gegantera de l'Institut Pere Mata.
foto de grup de la 39a trobada de misericòrdies al santuari

Una trentena de Misericòrdies, Coris o Coies, s'han reunit al Santuari de Misericòrdia en el marc de la Festa Major petita de Misericòrdia. La trobada, impulsada pel Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, es fa cada any el diumenge previ a la festivitat de Misericòrdia, i consisteix en una missa que enguany ha tingut una invitada especial, la geganta Misericòrdia de la Colla Gegantera de l'Institut Pere Mata.

Enguany el Grup de Misericòrdies compleix 40 anys des de la seva fundació. Les seves impulsores lamenten que actualment és un nom que s'ha deixat de posar.

Segons explica la presidenta del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, Misericòrdia Salvadó, la Misericòrdia reusenca més petita que en tenen constància té onze o dotze anys.

Tot i així, viuen la jornada amb molta il·lusió a l'espera del seu dia gran, el dia de la Mare de Déu de Misericòrdia, que enguany cau en dimecres.

Notícies relacionades