Back to top

La Generalitat destina 350.000€ per pal•liar les pèrdues econòmiques de les llotges pesqueres

L’objectiu és pal•liar la incidència en els resultats econòmics durant l’estat d’alarma pel brot de la Covid-19.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat avui les bases dels ajuts destinats a les confraries de pescadors concessionàries de les llotges.  L’import de l’ajut és de 350.000 euros per compensar el 80% de les pèrdues de recaptació de les llotges pesqueres calculades com el 4% de la facturació en primera venda durant el període d'estat d'alarma. 

Cambrils

Aquesta subvenció, sumada a la bona resposta dels consumidors  un cop passat el període de confinament, ha ajudat a les llotges catalanes a superar la crisi. De fet, Claudia Masdéu,  secretaria Confraria de Pescadors de Cambrils, assegura que "enfoquem aquest final d'any amb l'esperança de que el consumidor final continui amb la voluntat de consumir un producte de proximitat, fresc i sa, com és el peix de cambrils".

En concret, la llotja de cambrils podria rebre un total de 18.000 euros d'aquest ajut, una xifra que no representa el total de les pèrdues, però que ajudarà a afrontar amb més forces la temporada pesquera de tardor i hivern.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades