Back to top

La Generalitat intervé la residència Les Vinyes de Falset

Salut i Treball, Afers Socials i Famílies acorden intervenir i obrir expedient sancionador a la residència Les Vinyes de Falset

El Departament de Salut intervé la residència  privada Les Vinyes de Falset davant la situació de contagis que s'han registrat en aquest centre geriàtric. Segons les darreres dades oficials, existeix un brot de Covid-19 que afecta 109 residents dels 118 i 22 treballadors dels 57 professionals del centre. Una decisió que ha estat celebrada per part de l'Ajuntament de Falset, que es mostra esperançat amb la millora de la situació actual. Ara bé, la intervenció no és l'única acció que ha pres la Generalitat envers aquest centre d'atenció a la gent gran; el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador, i no es descarta la presa de mesures cautelars, davant dels incompliments en l'aplicació de les mesures específiques en matèria de gestió de la crisi sanitària als centres residencials.

Per tal d’estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n’ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de Corfalin, a STS, Gestió de Serveis Sociosanitaris. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció. Un cop passat el període que requereixi el control del brot, la gestió tornaria al Grupo Bastón de Oro.

Aquesta intervenció té l’objectiu principal de realitzar un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

Auditoria integral

Les Vinyes Residència Falset

L’aportació concreta de recursos humans de la nova gestora estarà condicionada a la realització d’una auditoria integral inicial que permeti determinar l’estat de la situació de la residència.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. Després de visitar el centre les darreres setmanes, el Servei d’Inspecció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Salut Pública han constatat la necessitat d’aplicar la intervenció de la residència.

Els familiars reclamen més comunicació

Per part dels familiars dels residents, reivindiquen més comunicació sobre el brot, que afecta en aquests moments al 92% dels usuaris. Davant la notícia de la intervenció per part de la Generalitat, Anton Vidal, un dels familiars d'una resident, es mostra esperançat en què no només millori la gestió sanitària del centre, sinó també la comunicativa. En aquest sentit, lamenta que fins al moment 'només es comuniqués informació a aquelles persones amb familiars en situació crítica i d'una manera molt escueta'. Durant les darreres setmanes, els familiars dels usuaris de la Residència Les Vinyes s'han posat en contacte a través de les xarxes socials per tal de centralitzar les últimes informacions i actuar de forma conjunta, tot i que encara no s'han constituït com a plataforma d'afectats.

Des de Canal Reus hem intentat en reiterades ocasions posar-nos en contacte amb el Grupo Bastón de Oro del centre Les Vinyes, però cap membre de l'equip directiu del centre ha donat resposta a les peticions d'informació d'aquest mitjà de comunicació.


kia

 

 

 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades