Back to top

La Generalitat obre la porta a nous instituts-escola a Reus

Els pares i mares de l'escola Alberich i Casas reivindiquen que el centre es converteixi en un Institut-Escola. Asseguren que l'institut que els cau més a prop és a dos quilòmetres de distància i ja han recollit més de 3.000 signatures per reclamar una solució a la Generalitat. El departament d'Ensenyament, explica a Canal Reus que s'estudiarà.
La Generalitat obre la porta a nous instituts-escola a Reus

Jean Marc Segarra, en declaracions a Canal Reus, assegura que la proposta és sobre la taula i que s'estudiarà en el marc de la taula mixta d'ensenyament, que s'ha de celebrar el pròxim dia 20 de maig. Allà s'hi reuneixen tots els agents de l'àmbit educatiu de la ciutat: representants de les administracions, els pares i mares i la direcció dels centres. "No ens tanquem en banda a res, però cal fer un estudi molt acurat de la situació actual. L'any vinent no hi haurà institut-escola a l'Alberich i Casas, però es vol estudiar com a globalitat de Reus", explica el delegat territorial d'Ensenyament al Camp de Tarragona, Jean-Marc Segarra.

La mateixa taula mixta serà l'escenari del debat d'una altra reclamació. En aquest cas la segona línia per l'escola Isabel Besora. Una cinquantena de famílies esperen la resposta d'ensenyament després que Segarra obrís la porta a accedir a la petició dels pares i mares i també del centre. "Tenim diverses propostes perquè ens faltaven les altres opcions de les famílies a les preinscripcions. Estem treballant per intentar evitar aquest gran desequilibri que hi ha en algunes zones de Reus", afegeix Segarra.

En ambdós casos s'espera que els pròxims dies siguin decisius.