Back to top

La Generalitat posarà llum a Sant Josep Obrer

La manca de llum al barri de Sant Josep Obrer està a un pas de solucionar-se. La Generalitat s'ha compromès a liderar la reparació dels punts de llum malmesos però tant sols pagarà la part que li pertoca. Els veïns estan ara pendent dels pressupost que elaborarà l'Agència d'Habitatge de Catalunya i que s'haurà d'aprovar en assemblea. L'arranjament de l'enllumenat podria estar enllestit al mes de març.
La Generalitat posarà llum a Sant Josep Obrer

Reunió a dos bandes entre els representants de l'Agència d'Habitatge de Catalunya i els de l'Associació de Veïns 1 de Maig per trobar una solució a la manca de llum que afecta als veïns des de fa temps. L'enllumenat està malmès tant en la part dels vials com a les zones interiors del blocs. En concret, estan fosos o bé trencats prop d'una cinquantena de punts de llums de deu comunitats per culpa tant de l'incivisme com per la falta de manteniment.

Per aquesta raó, la Generalitat s'ha compromès a liderar la posada en marxa de la reparació de l'enllumenat i a fer-se càrrec del percentatge que li pertoca com a propietaris dels pisos de lloguer social. "La reparació de l'enllumenat correspondria a les mancomunitats, però com que no existeixen estem buscant solucions per substituir-les a través de les comunitats", segons ha explicat el del Servei de l'Agència de l'Habitatge Tarragona, Josep Juncosa.

El responsable d'aquest servei ha afegit que "des de l'Agència col·laborarem, però com a copropietaris legalment només podem pagar la part que ens toqui", responen així a la demanda que es fessin càrrec de tot el cost. Un percentatge que varia entre un 10%, 30% o 70%" segons la propietat en els diferents blocs.

L'Agència de l'Habitatge presentarà un pressupost als veïns properament, els quals hauran de donar el vist-i-plau en la pròxima assemblea veïnal. "Aprofitarem l'avinentesa per buscar una solució per les llums per tal que l'incivisme no ens afecti tant, ja que les llums són nostres i les hem de pagar entre tots", ha conclòs Eduardo Navas, president de l'Associació de Veïns 1 de Maig. Els responsables creuen que la primera fase de reparació serà immediata i que la problemàtica podria està resolta en un parell de mesos.