Back to top

La gent gran de Reus disputa el torneig de futbol caminant

El torneig de futbol caminant és una de les activitats que s'han dut a terme en motiu de la primera Olimpíada de la gent gran a Reus. El Camp de la Pastoreta ha estat l'escenari d'un torneig que ha comptat amb 4 equips de 6 jugadors cadascun. Un dels conjunts ha estat l'Agrupació de Veterans del Futbol Club Barcelona. Silvio Sims Szegedi, cofundador del Walking Futbol a Catalunya, juntament amb l'ex jugador del Barça, Steve Archibald, ha estat l'encarregat d'arbitrar el torneig.
Torneig de Walking Futbol

Passar una bona estona i practicar exercici físic a una certa edat és possible. El Walking Futbol, o també anomenat Futbol Caminant, és una alternativa per totes aquelles persones grans que volen seguir fent esport. La primera Olimpíada de gent gran ha portat per primera vegada a Reus, el Futbol caminant. El Camp de la Pastoreta ha estat testimoni d'un torneig on 3 equips mixtes de persones grans de la ciutat han jugat contra l'Agrupació de Veterans del FC Barcelona.

No córrer, tocar la pilota menys de 3 cops abans de passar-la i jugar ras són algunes de les normes que s'han de cumplir al futbol caminant.

"Costa adaptar-se a les normes perquè els que estem acostumats a córrer i passar la pilota llarga doncs se'ns fa difícil. Però crec que serà una bona pràctica per què la gent s'ho passi bé i faci exercici físic", comenta un dels jugadors de l'Agrupació de Veterans del FC Barcelona, Albert Sánchez.

Per a que això sigui possible, el cofundador del Walking Futbol a Catalunya, juntament amb l'ex jugador del Barça, Steve Archibald, ha estat allí per arbitrar el partit.

"Entre els dos, hem portat aquest esport d'Anglaterra. Les normes depenen del lloc on es jugui. A Anglaterra aquest joc és molt més agressiu; en canvi, aquí no tant i fins i tot poden jugar-hi les dones", explica el cofundador del Walking Futbol a Catalunya, Silvio Sims Szegedi.

La filosofia d'aquest esport, segons els seus fundadors, és un 49% d'exercici físic i un 51% de component social.

L'activitat s'emmarca en l'Olimpíada de gent gran reusenca que finalitza el proper dissabte amb la caminada intergeneracional.