Back to top

"La gent es pot expressar agafant el fil i l'agulla"

La professora de patchwork cambrilenca, Montserrat Forcadell, exposa un sèrie d'obres elaborades amb aquesta tècnica al Centre Cultural de Cambrils. Una mostra que barreja dibuixos realistes amb creacions abstractes. Tot amb un ample joc de colors com a base. Forcadell té actualment dues obres seleccionades com a finalistes al festival més important de patchwork del món, que se celebra a Houston.
Una de les obres exposades

Fa relativament poc que la costura ha incorporat una visió artística a la seva funció estrictament pràctica i tradicional. A nivell local, un dels noms més destacats i pioners és el de Montserrat Forcadell, que fa vint anys que va començar a dedicar-s'hi. "El pintor pinta amb pintures; jo pinto amb robes, utilitzo les textures i els colors de les robes", explica.

A través d'aquest element artístic, Forcadell ha obert un taller que ha despertat un interès que ha acabat consolidant un grup d'alumnes fix a Cambrils. "El dia que vinc és el dia més feliç de la setmana perquè tenim una relació entre les companyes que en pocs llocs es veu", explica l'Antònia, que és una de les alumnes. Per a la Raimunda, una altra alumna, "la gent es pot expressar agafant el fil i l'agulla".

Ara, Forcadell exposa algunes de les seves obres i de les seves alumnes al Centre Cultural de Cambrils. Un tast de l'evolució d'una feina considerada com a domèstica i, en certa manera, oblidada en el present, que s'ha legitimat en el món de l'art.