Back to top

La gestió dels pàrquings de Siurana es municipalitza

Des d'aquest dilluns els pàrquings que es troben a l'entrada del poble de Siurana, tant el que toca al castell com el del codolar, passen a ser gestionats per l'Ajuntament. Tenen un cost de 3 euros per dia i estaran regulats durant tota la setmana en horari diürn.
millores als pàrquings de siurana i canvi de gestió

Les millores d'adequació dels pàrquings i la seva gestió, que ha passat a mans del consistori de Cornudella, formen part d'un projecte més ambiciós que va arrencar fa 4 anys, i que busca regular l'allau de visitants, que en caps de setmana o ponts concrets pot superar de llarg les 500 persones.

Des de l'Ajuntament asseguren que calia posar el dispositiu en marxa com a mesura de seguretat, així s'evitarà que els cotxes aparquin al voral de la carretera i col·lapsin el trànsit. Malgrat tot, i després de mesos de retard, segons afirmen des del consistori per temes burocràtics i per l'esllavissada que va afectar durant unes setmanes l'accés a Cornudella, les obres de millora encara no estan finalitzades: falta l'enllumenat i una part de l'asfaltat.

Les dades de les obres

  • Capacitat dels dos pàrquings: més de 200 vehicles
  • Pressupost: 100.000 euros
  • Properes fases:
    • Enllumenat: 48.000 euros
    • Pàrquing d'autobusos: 35.000 euros

Des de l'associació de veïns veuen amb bons ulls la municipalització del servei, mentre que els que regulen els aparcaments creuen que els aportarà avantatges.

Entre els visitants, també aproven la regulació dels pàrquings.

En la gestió dels pàrquings hi intervindrà una persona entre setmana i dues o tres els caps de setmana. En dates assenyalades, quan els pàrquings de Siurana estiguin plens, ja no es deixaran pujar més vehicles.

Paraules clau:

Notícies relacionades