Back to top

La història de Cipriano Martos portada al teatre

Aquest diumenge el Teatre Bartina ha fet memòria històrica amb l'espectacle 'Molotov'. Un muntatge en el qual s'explica la història del militant antifranquista, Cipriano Martos, qui va morir a Reus el 1973 després d'un interrogatori ple de tortures, en el que suposadament li van fer beure àcid sulfúric.

'Molotov' està basat en el llibre 'Caso Cipriano Martos' del periodista Roger Mateos, publicat el 2018 per l'editorial Anagrama. Un treball periodístic en el qual es reconstrueix la història de Martos, centrant-se sobretot amb les tortures que va patir abans de morir, a la Caserna de la Guàrdia Civil de Reus, i en el silenci del cas.

Torturat fins a la mort

El periodista Roger Mateos detalla que "Cipriano Martos va ser violentament torturat fins al punt que va haver d'ingerir àcis sulfúric. Hi ha un segon fet que fa aquest cas més dramàtic: la seva mort es va silenciar".

L'espectacle dirigit per David Pintó i interpretat per Joan Valentí i Montse Pelfort, ha utilitzar diversos llenguatges per explicar la història. Alguns dels testimonis que apareixen a l'espectacle, com Esther Carrilero, filla de Pascual Carrilero, qui va ser company de Martos, van estar presents durant l'espectacle.

Paraules clau:

Notícies relacionades