Back to top

La insuficient victòria de l'esquerra a Reus

Esquerra i PSC han aconseguit resultats destacats aquestes eleccions municipals. Els republicans han trencat el seu sostre de vidre i per primer cop en uns comicis a l'Ajuntament han sumat sis regidors i s'han situat com a segona força. La dinàmica estatal també ha impulsat el PSC que es recupera després del 2015.
noemi llauradó

Després dels més de 12.800 vots assolits el passat 28A a Reus, Esquerra somniava amb els seus resultats històrics. Els resultats han arribat, però han estat insuficients per aconseguir una victòria, com va passar a les generals del mes passat. 

Les bones expectatives d'ERC s'han acomplert i han aconseguit escalar fins als sis regidors i convertir-se en la segona força més votada a Reus, després de Junts per Reus. Els republicans han sumat 7.434 vots, triplicant així el nombre de representants al consistori, que en aquest mandat ha estat de 2.

"Vull ser alcaldessa"

Amb tot, Noemí Llauradó, candidata d'ERC, ha valorat molt positivament els resultats i ha afirmat que les seves intencions encara recauen en "convertir-se en alcaldessa de Reus". El que aparentment podria semblar una victòria a mitges dels republicans, davant les enormes expectatives que tercers els havien vaticinat, pot esdevenir un creixement suficient per impulsar a Llaradó a buscar els aliats necessaris per intentar sumar una majoria alternativa a Pellicer

La festa del PSC 

Un dels altres partits que sense guanyar les eleccions està d'enhorabona és el PSC, que ha sumat sis regidors. D'aquesta manera es posiciona com a tercera força amb 7328 vots. Uns resultats que el partit socialista ha valorat molt positivament per bé que, durant la primera part de l'escrutini, fins i tot semblava que Andreu Martín podia pugnar amb Carles Pellicer per aconseguir la victòria a les municipals. 

Paraules clau:

26M

Notícies relacionades