Back to top

La intensitat dels mallorquins Donallop estrena l'Accents 2020

Amb el seu tercer disc 'Crisàlide', Donallop ha donat el tret de sortida a la 7a edició del Festival Accents, que ha programat 14 concerts des d'avui fins al 12 de desembre

Com ja és habitual, el festival Accents, que aposta des del 2014 per la programació de grups d'arreu dels Països Catalans, ha obert el cicle de concerts en un concert vermut aquest dissabte als Jardins de la Casa Rull. El grup mallorquí Donallop, que ja havia format part del cartell d'Accents en una altra ocasió, ha estat l'encarregat de trencar el gel en una setena edició marcada per la pandèmia i la consegüent afectació del sector cultural.

Donallop és un duet de Mallorca format per Joana Pol i Pere Bestard. En el seu darrer disc, Crisàlide, han conformat per primera vegada un 'trio power' amb Josep Servera a la bateria. "Mai serem tan joves com avui" és l'aforisme que sintetitza aquest tercer projecte. Els mallorquins han reivindicat allò que els romans ja anomenaven el Carpe Diem; i més ara que, com la resta del sector, tot just comencen a remuntar després d'una parada en sec de l'activitat. "Cada concert el vivim amb més intensitat que mai", assegura la vocal del grup. 

totebag mai serem tan joves com avui

L'Accents vol reivindicar que la cultura és segura

El responsable del festival, Isaac Albesa, celebra que l'edició d'enguany s'hagi pogut tirar endavant, tot i la reducció de l'aforament en la majoria de concerts. Albesa considera que aquesta edició servirà per demostrar que la cultura és segura, amb l'objectiu que tant espectadors com promotors segueixin apostant per aquest sector. 

Aquest dissabte a les 21 hores serà el torn també dels Blaumut al Teatre Bartrina. L'Accents 2020 ha programat un total de 14 concerts a les localitats de Reus, La Selva del Camp i Cambrils. En el cartell d'enguany destaca la presència del flamenc, que completa la programació de música del país. 

Paraules clau:

Notícies relacionades