Back to top

La Llotja de Reus respon als pagesos en la crisi de l'avellana

La Cambra de Comerç ha emès un comunicat en nom de la Llotja de Reus on respon la Unió de Pagesos davant les crítiques després dels preus fixats el passat 2 de setembre. El sindicat agrari ha convocat una manifestació pel pròxim dimarts 10 de setembre.
Avellana

La Llotja de Reus respon a les crítiques dels pagesos i puntualitza que "el preu que fixa la Llotja de Reus és orientatiu i és el resultat d’un consens entre els operadors del sector que hi prenen part. El procés està marcat per la llei de l’oferta i la demanda que governa l’economia de mercat". A més, afegeixen que "aquest procediment es basa en l’aportació d’un ampli espectre d’informadors convidats entre els principals actors del sector, unes aportacions que se sotmeten a una ponderació matemàtica de la que resulta aquest preu de referència". 

El comunicat emès per la Cambra de Comerç de Reus també recull que "el rol de la institució de la Llotja és, doncs, absolutament neutral, limitant-se a acollir aquesta negociació que acaba fixant el preu de l’avellana i els altres productes sobre els que la Llotja té competències". Recorden que el sistema d'elaboració dels preus orientatius se sotmet a un reglament que va ser debatut a la taula dels preus dels fruits secs, en la que també hi són presents els pagesos. 

Segons la Llotja, "l’actual collita de l’avellana ha donat un producte de reduïdes dimensions que orienta els preus a la baixa, una situació que no afronten altres zones productores" i lamenta que es posi "per enèsima vegada" en entredit la institució. 

Notícies relacionades