Back to top

La majoria de candidats arrenquen des de Tarragona

Tots els partits, a excepció de PP i CUP, centralitzen els caps de llista a La Rambla Nova. La separació entre independentistes i constitucionalistes marcarà la campanya.
Els cinc candidats que han engegat campanya des de Tarragona

A Tarragona ha quedat clar que els membres del govern i la societat civil que estan o han passat per la presó i aquells que són a Brussel·les també seran presents en aquesta campanya, almenys, pel que fa als partits independentistes. Des de Junts per Catalunya, per exemple, Jordi Turull i Josep Rull participaran a l'acte de campanya d'aquest vespre a Reus. La llista electoral en farà, a priori, un leitmotiv de campanya començant pel propi cap de llista a Tarragona, Eusebi Campdepadrós, que ahir reclamava 'que puguin retornar els exiliats i que acabin de sortir tots els presos de la presó, no hi ha pitjor dictadura que la que es fa disfressada de legalitat'.

La mateixa línia prendrà Esquerra Republicana, que veu, en l'empresonament de consellers i presidents d'entitats un fet que els fa dubtar si l'Estat espanyol assumirà els resultats de les eleccions si les guanyen els independentistes. Consideren el 21D una 'convocatòria completament il·legítima' segons el cap de llista, Òscar Pèris, i el que demanem a l'Estat espanyol i al bloc del 155 si assumiran el resultat que en surti'.

La número dos, la reusenca Noemí Llauradó, hi afegeix que 'és una oportunitat per demostrar novament a les urnes que volem fer República, que volem la independència'.

Ciutadans, per la seva banda, considera que les eleccions són una oportunitat per cosir una societat que qualifiquen de trencada. El responsable, per ells, és el nacionalisme que afirmen que ha imperat a Catalunya.

El cap de llista Matías Alonso es mostra convençut que 'hi haurà un govern a la Generalitat de Catalunya que treballarà per a tots els catalans i que deixarà de banda el sentiment nacionalista que  ha estat imperant durant massa dècades'.

Socialistes i Comuns sí que posen sobre la taula la situació econòmica del territori. Els primers per reivindicar projectes que abanderen la creació d'ocupació, com el Complex Recreatiu i Turístic de Hard Rock Café, l'antic BCN World.

Rosa Maria Ibarra, líder socialista en aquests comicis, afirma que 's'ha de recuperar el pla estratègic del Pla de Tarragona i s'han de desencallar projectes com el CRT'.

Els comuns, per la seva banda, creuen que la demarcació ha de convertir-se en motor econòmic.

Yolanda López, cap de llista, sentencia que 'hem de deixar de liderar les xifres de l'atur i les taxes de pobresa. Tarragona mereix ser una província d'oportunitats'.

Queden ara, per endavant, dues setmanes i mitja d'una campanya electoral que possiblement no serà com les que s'han vist fins ara. Per una banda per la durada, i és que queden 17 dies fins les eleccions en lloc dels 14 habituals a causa dels dies festius d'aquesta mateixa setmana. Resta per veure, ara, quin paper hi juguen tots els condicionants que han envoltat, envolten i envoltaran la situació política.

Notícies relacionades