Back to top

La Marea Pensionista pren Reus

La convocatòria, simultània arreu de l'Estat, ha reunit un miler de persones a la plaça del Prim. Reclamen que es mantingui el sistema de pensions públic. Temen que, arreu d'Europa, s'estigui derivant la ciutadania als plans de pensions privats.
La convocatòria ha concentrat mil persones a la plaça del Prim

La defensa del sistema de pensions és transversal i preocupa la societat. Així ho ha demostrat, avui, la Marea Pensionista a Reus. La concentració convocada a dos quarts de dotze ha rebut el suport d'un miler de persones a la plaça del Prim. El moviment, organitzat a nivell espanyol, ha convocat mobilitzacions com aquesta simultàniament arreu de l'Estat, i ho fa per dir prou al que qualifiquen de desmantellament de l'estat del benestar i de les garanties que ha d'assumir el sistema públic tal com explica Carlos Iaquinandi, membre de la Marea de Pensionistes. 'A més de l'assistència a Reus també hi ha la que estem registrant a Barcelona, Madrid i més de 80 ciutats de l'Estat espanyol'.

'Avui hem dit prou, i és el començament d'un camí en el que pretenem garantir el manteniment del sistema públic de pensions i diem no a l'afavoriment que estan fent a favor de la banca privada'.

Defensen el sistema de pensions públic no només per a ells, sinó per als que els segueixen, és a dir, fills i néts. Els preocupen les declaracions d'alguns governants motivant la ciutadania a recórrer als plans de pensions privats. Alerten, de fet, que temen que l'objectiu final sigui desproveir la societat d'un sistema de pensions suficient per mantenir aquells que les cobren com ja passa arreu d'Europa. Iaquinandi explica que 'nosaltres criem que no és només una rebaixa del poder adquisitiu que han fet, sinó que és un mecanisme amb el qual pretenen que es converteixi en un complement, en una ajuda i res més, però no en el que ha estat el sistema de pensions públic, l'estat del benestar des de la segona Guerra Mundial'.

La convocatòria, després de la lectura del manifest, ha acabat amb un acte simbòlic. Qui la portava ha pogut cremar la carta del Ministeri en la qual se'ls informava de l'augment de les pensions; un augment que consideren insignificant i que, de fet, no s'ajusta a l'increment del cost de la vida.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades