Back to top

La Marea Pensionista proposa una moció per garantir les pensions públiques

Prop de 200 persones s'han concentrat a la plaça del Mercadal on s'ha llegit un manifest en defensa del sistema públic de pensions.
La Marea Pensionista proposa una moció per garantir les pensions públiques

Més de 200 persones s'han aplegat davant de l'Ajuntament en una concentració organitzada per la Marea Pensionista, una plataforma que defensa el sistema públic de pensions. Les principals reivindicacions d'aquest col·lectiu són l'eliminació de les últimes reformes de les pensions aprovades l'any 2011 i 2013 i una pensió i un salari mínim de 1.080 euros al mes. L'escletxa de gènere en les pensions també és una de les seves línies de protesta així com la garantia de subministraments bàsics com l'aigua i la llum per als jubilats.

Clara Rivas, membre de Marea Pensionista, explica que "amb les feines que hi ha avui dia les caixes de pensions cada vegada anirà minvant. S'ha de tenir en compte que protegir a la gent gran és un dret no solament recollit a la Constitució, sinó també a la Declaració dels Drets Humans i protegir a la gent gran vol dir garantir una pensió digne".

Després de llegir el Tercer Manifest reafirmant la lluita dels jubilats, membres de la Marea Pensionista han entrat al consistori. El col·lectiu ha exposat a l'alcalde i als diferents grups municipals una proposta de la Unió Europea per reforçar les desgravacions fiscals dels plans privats, perjudicant els sistemes públics. Els membres de la Marea han demanat una moció per tal que el municipi es posicioni en contra d'aquesta mesura.

Rivas ha afegit que "A més a més tenim un punt afegit per presentar una moció per tal que es posicionin davant d'una proposta que ha fet la Comunitat Europea de privatització pura i dura de les pensions i demana als Governs que facin una rebaixa fiscal a les empreses que s'acullin a aquesta mesura, tot en detriment a les pensions públiques".

La Marea Pensionista neix el 2014 en l'àmbit estatal i a Reus hi ha representació des de fa 1 any on han organitzat algunes concentracions. Durant la protesta d'avui han informat de pròximes accions i han assegurat que es mantindran actius per reafirmar les seves reivindicacions.