Back to top

La Marea Pensionista reprèn les mobilitzacions a Reus

La Marea de Pensionistes de Reus torna a sortir als carrers de la ciutat. Ho han fet aquest cap de setmana en una concentració a la plaça Prim. Critiquen que les promeses fetes amb el canvi de govern espanyol no s'estan complint. Entre altres qüestions demanen un augment de les pensions no variable.
La Marea Pensionista reempren les mobilitzacions a Reus

Després d'unes setmanes amb poca activitat, els membres reusencs de la Marea de Pensionistes tornen a emprendre les concentracions. Les seves reivindicacions se centren ara en l'incompliment de les qüestions pactades amb els socialistes a canvi del suport per al canvi de Govern. El col·lectiu ha aconseguit una pujada de les pensions a un 22% durant aquest 2019, però diuen que aquest creixement està subjecte any rere any a variacions i tampoc va en acord amb l'IPC.

Clara Ribes, membre de la Marea de Pensionistes de Reus explica que "d'aquí a 6 mesos es pretén que els agents socials, components del Pacte de Toledo, per decidir de quina manera s'augmenten les pensions, amb el perill que l'any 2020 tornéssim a una pujada del 0,25%,".

L'escletxa de gènere en les pensions o l'equiparació de drets laborals per a les treballadores i treballadors domèstics també són algunes de les línies reivindicatives que el col·lectiu manté, així com la garantia de subministraments bàsics com l'aigua i la llum per als jubilats. Tenen clar però que qualsevol lluita, primer s'ha de fer al carrer.

Ribes ha afegit que "la gent s'ha de conscienciar que s'han de mobilitzar per intentar aconseguir alguna cosa i tenir en compte que els governs tenen la pressió d'Europa i del Fons Monetari Internacional i que si el poble no pressiona, el govern no es mourà".

El col·lectiu de les comarques de Tarragona seguirà concentrant-se cada dissabte al centre de Reus per fer visibles les seves reivindicacions. 

Notícies relacionades