Back to top

La massificació turística afecta Siurana

Siurana rep més de 20.000 visitants cada any. Malgrat els beneficis, alguns veïns es queixen de l'increment turístic i d'aquells turistes que no tenen cura del medi ambient. Des de l'Ajuntament de Cornudella s'arreglaran els dos pàrquings per regular-ne la massificació.
La massificació turística afecta Siurana

El poble de Siurana, reconegut pel seu entorn privilegiat i com la meca del senderisme, consta d'una vintena d'habitants i amb un any rep més de vint mil visitants d'arreu del món.

L'afluència de turistes augmenta, sobretot, per Setmana Santa i a la segona quinzena d'agost. Actualment el poble té dos pàrquings de terra i a finals d'any, seguint un pla estratègic, s'arreglaran per tal de regular la massificació de visitants. Salvador Salvadó, alcalde de Cornudella de Montsant, afirma que "la carretera quedarà neta i hi haurà un sistema que avisarà que els pàrquings estan complets".

Tanmateix cada dissabte, diumenge i festius el municipi ofereix visites teatralitzades que inclouen una ruta pel poble i l'entrada al castell. Aquesta activitat permet incrementar la riquesa tant de Siurana com de Cornudella de Montsant.

Tot i així, alguns veïns del municipi es queixen d'aquells turistes que visiten el poble i no tenen cura de l'entorn. Oriol Carod, restaurador, esmenta que "pels negocis està molt bé, però hi ha molt turisme que no respecte el medi ambient".

Amb la incertesa de saber si Siurana seguirà sent un destí tan desitjat, l'Ajuntament de Cornudella amb el suport de l'Associació de veïns, seguirà vetllant per retornar la tranquil·litat al poble.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades