Back to top

La mesquita de Reus acull com pot l'oració de la Festa del Xai

El lloc de culte i el seu entorn ha acollit durant l'oració matinal un miler de persones dividides en dos grups per garantir la distància de seguretat.

Un miler de musulmans han assistit a l'oració matinal d'aquest divendres coincidint amb la Festa del Xai, un dels esdeveniments més destacats de la comunitat. Per fer-ho adequadament i mantenint la distància de seguretat, l'oració s'ha dividit en dos torns i ha comptat amb l'espai de la mesquita, el seu pati i una sala d'activitats complementàries situada al costat d'aquesta.

Demanen l'aparcament del carrer de la Diversitat

Una oració que, en anys anteriors, s'hi ha arribat a aglutinar unes 4.000 persones aproximadament. En vista d'aquest gran nombre de fidels, la mesquita va demanar a l'Ajuntament reusenc disposar de l'aparcament del carrer de la Diversitat. El consistori, dies abans de la celebració, els ha impedit fer l'oració en aquest gran espai municipal a l'aire lliure per les recomanacions de la Generalitat.

Festa del Xai

Malgrat tot, valoració positiva

Tot i la curta durada de l'oració i els diferents impediments, la comunitat musulmana fa una lectura positiva de la celebració i comenta que s'ha fet amb les mesures adequades d'higiene i seguretat.

Paraules clau:

Notícies relacionades