Back to top

La mesquita de Reus nega ser un focus d'islamisme radical

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

La comunitat musulmana de Reus ha explicat, en exclusiva a Canal Reus TV, que el detingut avui a Valls en l’operació policial que s’ha efectuat a tot Catalunya contra el gihadisme freqüentava la mesquita de Reus. Tot i així han desmentit que formi part d’una cèl·lula gihadista. Unes declaracions que contrasten amb les que ha fet aquest matí el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

La comunitat musulmana de Reus reconeix que el detingut a Valls per pertinença a organització criminal amb finalitats terroristes sovintejava la mesquita de Reus des de feia tres mesos. Diuen que la mesquita sempre està oberta a aquell que hi vol anar i que per tant no poden tenir un control dels que s’hi acosten. Tot i així creuen que el detingut no està vinculat amb cap cèl·lula gihadista.

En un comunicat emès aquesta tarda, la comunitat musulmana ha reiterat la seva condemna i rebuig als discursos radicals i tot tipus de terrorisme. L’entitat reusenca descarta que la mesquita de Reus sigui un focus d’islamisme radical i asseguren que sovint col·laboren amb el CNI i altres cossos de seguretat.

Unes declaracions que contrasten amb les que ha fet aquest matí el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio ha assegurat que a Catalunya hi ha una cinquantena de mesquites amb risc de radicalització salafista en localitats com Vilanova ila Geltrú, Torredembarra, Salt o Reus.

Fernández Díaz ha alertat que a Catalunya hi viu un terç dels musulmans de l’Estat i que per això s’hi aplega més població que es pot radicalitzar cap al jihadisme.

 

Un detingut a Valls per presumpta vinculació amb el gihadisme