Back to top

La mesquita As-sunnah preveu inaugurar l'ampliació al setembre

Les obres van començar el gener de 2018 i s'havien d'acabar abans de finals d'any, però s'han endarrerit. El nou espai, de més de 600 metres quadrats, anirà destinat a activitats alternatives al culte. Tot i aquesta ampliació, la comunitat musulmana manté que Reus segueix necessitant una segona mesquita.
La mesquita As-sunnah preveu inaugurar l'ampliació al setembre

L'ampliació de la mesquita As-sunnah de Reus encara la seva recta final. Les obres van començar el gener de 2018, i tot i que s'havien d'acabar abans de finals d'any, s'han endarrerit més del previst. Un dels motius, segons la comunitat musulmana, ha estat el finançament, que ha anat tot a càrrec dels fidels i que havia de cobrir el pressupost de les obres, de més de 100.000 euros. "Cada divendres fem recaptacions a l'oració més multitudinària, i amb aquestes aportacions hem fet l'ampliació. No hem rebut cap tipus de subvenció, ni externa ni interna i per això ha costat més temps", explica el portaveu de la comunitat musulmana de Reus, Mohamed Said Badaoui.     

La nova part annexa de la mesquita ocuparà 620 metres quadrats en dos pisos i s'utilitzarà per fer activitats complementàries al culte, amb aules multifuncionals, sala de reunions, magatzem com a banc d'aliments i sala del te. Tot i aquesta ampliació, la comunitat musulmana manté que l'espai es queda petit, i que Reus necessita una segona mesquita. "Reus necessita una altra gran mesquita com aquesta. Hi ha dos centres de culte més a la capital del Baix Camp, però són espais petits que tenen capacitat per a una seixantena de persones", afegeix Badaoui.

La mesquita organitza cinc oracions diàries, i reconeix que en un dia poden arribar a passar pel centre més de 300 persones. Tot i això, els divendres al migdia, les xifres poden ascendir fins a més de 1200 fidels.

Paraules clau: