Back to top

La meteorologia ha respectat les benediccions del Diumenge de Rams

Aquest Diumenge de Rams, centenars de reusencs han sortit al carrer a beneir les palmes i palmons, una escena de l'Evangeli que els fidels rememoren cada any. Malgrat el risc de pluja, el temps ha aguantat, i els carrers s'han omplert d'infants que han lluït les seves palmes i palmons.
mossèn

Aquest és el moment més àlgid de la celebració, quan el mossèn espargeix l'aigua beneïda a la multitud que aixeca els seus Rams. Els nens i nenes viuen la festa amb molta il·lusió, mentre llueixen les palmes o palmons que, en la majoria de casos, han rebut dels seus padrins de bateig, com mana la tradició. Això sí, aviat són els pares els qui es fan càrrec dels rams. A l'hora d'escollir palma, n'hi ha que ho fan ells mateixos, mentre que altres ho fan els padrins, pares o avis.

És un dia en què s'acostuma a sortir ben mudat de casa i que es fan moltes fotos, per tenir un record de la celebració. Quan acaba la jornada, moltes de les palmes i palmons es guardaran fins l'any que ve. Els adults, però, solen beneir branques de llorer i olivera.

Al final la pluja no ha fet acte de presència, i s'han pogut celebrar amb normalitat les benediccions. Aquest és l'acte que dona el tret de sortida a la Setmana Santa.

Notícies relacionades