Back to top

La militància del PSC aprova la llista de Martín pel 26M

La trentena d'assistents a l'assemblea local del partit ha donat suport a la candidatura proposada per l'actual portaveu del grup municipal. Anabel Martínez anirà de 2, Raimon Ferré de 3 i Sandra Guaita de 4. Daniel Marcos, Carmina Pozuelo i Héctor Fort completen els primers cinc llocs.
PSC REUS

No hi ha hagut sorpreses, i el PSC ha aprovat aquest dimecres al vespre la llista per concórrer a les eleccions del 26 de maig. Com ja va avançar Canal Reus, els primers llocs de la candidatura la conforma el nucli dur de l'executiva. Andreu Martín, candidat i primer secretari de l'agrupació, s'ha rodejat dels seus per intentar impulsar un partit que el 2011 va caure del govern de la ciutat per primer cop des de la restauració de la democràcia. 

La mà dreta de Martín serà Anabel Martínez. De fet, les tres regidores actuals de la formació ocuparan els llocs 2, 4 i 6. Així doncs, Sandra Guaita anirà de 4 i Carmina Pozuelo de 6. Guaita podria no ser regidora si és escollida Diputada al Congrés (va de número dos del PSC per la circumscripció de Tarragona). 

El numero 3 finalment serà per Raimon Ferré, membre de l'executiva i cosí de l'anterior candidat, Francesc Vallès. El cinquè lloc l'ocuparà Daniel Marcos, també membre de l'executiva. De fet, Marcos és el secretari d'organització del partit i el responsable de la campanya en vista de les municipals. El 7è a la llista és un altre membre de l'executiva, Héctor Fort

A partir d'aquí, la llista busca la complicitat de diversos sectors de la ciutat i també dels barris, segurament per fer front a l'impuls de la candidatura de Valentín Rodríguez, històric militant socialista que ara es presentarà sota les sigles 'Entre Veïns'. El número 9 serà per Isaac Bonillo; el 10 per un membre de les Joventuts Socialistes de Catalunya; l'11 per Alejandro Yeste; el 12 per Inés González i el 14 per Patri Virumbrales. Kike Garcia, que també havia ocupat un lloc destacat a la llista de Francesc Vallès, ara fa quatre anys, ocuparà el número 13. 

A partir d'aquí, gent del Barri Mas Abelló, del Centre Cultural Manchego i fins tancar la llista Francesc Jornet, el president dels veïns de Mas Iglesias. Tot i que s'havia parlat que l'exalcalde Josep Abelló i president de l'agrupació (un títol simbòlic) podria ocupar el lloc 27, finalment no ha estat així. 

Sense novetats però amb la mirada posada al govern

Tal i com va avançar Canal Reus, la llista del PSC no presenta novetats destacades. De fet, molts dels noms repeteixen respecte les eleccions de 2015, quan el partit va perdre 4 regidors. Ara bé, la voluntat d'Andreu Martín és aprofitar la feina feta durant els darrers anys i també l'impuls que representa Pedro Sánchez. De fet, les eleccions del 28 d'abril a l'Estat Espanyol poden ser una molt bona eina de promoció pels socialistes a Reus. De treure bons resultats, fins i tot podrien formar part del proper govern. Sempre i quan l'aritmètica ho permeti. Una aritmètica que es preveu complicada i complexa.